Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bekri meze

(3 kommentarer)  
Skriv ut

En verkligt smarrig "meze" som har smaken från det äkta grekiska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en skål, tillsammans med vinet, senapen,1 kaffekopp olja, salt, peppar, lagerblad , oregano samt paprikorna som är rensade och skurna i bitar. Blanda allt och låt stå i kylskåpet över natten.
  2. Nästa dag: fräs i en kastrull den hackade löken och de pressade vitlöksklyftorna i resten av oljan.Ta i det marinerade köttet när det fått lite färg , ta i marinaden i kastrullen. Tillsätt 2 glas varmt vatten samt de rivna tomaterna (el. de krossade tomaterna).Ta i tomatpurén. Rör runt..
  3. Sänk värmen, låt koka i ca 1,5 timme. Tills köttet är tillsammans som en "tjock" sås. Severas gärna som "meze". Ta gärna och strö över riven parnezana ost. Men kan även serveras som middag, då med tillbehör som ris eller pasta och en sallad till. God aptit.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Men kära nå´n va gott. Åhh. 5p.

  • monicadanell 6 februari 2010

    Super gott 5 p från mej monica

  • farmoringer 20 februari 2011

    Det här var gott. Jag gjorde det på älgkött istället för nöt.../ Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.