Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bekväm kyckling med fetaostsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerad kyckling på en bädd av potatis och lök Servera en fetaostsås och en god sallad till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Blanda citron, rapsolja, vitlök, timjan, salt och peppar i en stor plastpåse.Lägg ner kycklingbenen och gnid runt marinaden. Knyt till och låt kycklingen marinera under tiden du gör i ordning resten.
  3. Skala potatisen, Skala och klyfta löken och kärna ur och klyfta äpplena.
  4. Blanda i en stor smord ugnssäker form. Lägg kycklingbenen med marinaden överst. Stek i mitten av ugnen, ca 40 minuter tills kyckling och potatisen är klar.
  5. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål och blanda med crème fraiche, honung, salt och peppar.
  6. Servera med en god sallad till.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 9 augusti 2009

    Kyckling ja, det godaste som finns, med fetaost, om möjligt änny godare. Sitter här mitt i natten o blir hungrig. Ahh, full poäng. Lennart.

  • carofili 8 september 2013

    Gott och enkelt! Jag tog ca 1 kg kycklingfilé istället i bitar och det gick fint. Såg att det enligt originalreceptet ska det vara 2 hackade vitlöksklyftor i marinaden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.