Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bekväm ris- och korvlåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu en favorit från mammas dagis. Ungarna blev vilda när den här rätten stod på menyn!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj ett ugnssäkert fat.
  2. Skala och hacka löken ganska fint och strö den över riset. Rör samman soppa och vatten till en klimpfri sås och tillsätt salt och vitpeppar. Häll såsen över riset och täck med aluminiumfolie. Koka riset i 225° ca 25 minuter. Ta av foliet och lägg korvarna ovanpå riset, ev virade med bacon, och strö över ost.
  3. Sätt in i ugnen igen, nu utan folie, och gratinera tills riset är kokt och allt fått läcker, guldbrun färg, ca 15 minuter.
  4. Servera med tomatsallad och gröna bönor eller ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.