Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Belgisk glass-sandwich med rårörda jordgubbar och jordnötssmör

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Supersmarrig och lyxig kombination! Våfflorna är stekta i ett belgiskt våffeljärn som ger tjockare våfflor. Det går förstås lika bra att grädda i ett vanligt våffeljärn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rårörda jordgubbar: Halvtina och halvera jordgubbarna om de är stora. Lägg dem i en skål och strö över socker. Låt stå 1-2 timmar i rumstemperatur. rör om så att sockret smälter.
  2. Våfflor: Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Värm till fingervarmt, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Dela äggen. Häll vätskan över jästen och tillsätt äggulor och de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur 15-20 minuter. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflorna i omgångar tills de är gyllenbruna.
  3. Bred jordnötssmör på våfflorna och lägg på rårörda jordgubbar och vaniljglass. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.