Supersmarrig och lyxig kombination!
Våfflorna är stekta i ett belgiskt våffeljärn som ger tjockare våfflor. Det går förstås lika bra att grädda i ett vanligt våffeljärn.
Instruktioner
- Rårörda jordgubbar:
Halvtina och halvera jordgubbarna om de är stora. Lägg dem i en skål och strö över socker. Låt stå 1-2 timmar i rumstemperatur. rör om så att sockret smälter.
- Våfflor:
Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Värm till fingervarmt, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Dela äggen. Häll vätskan över jästen och tillsätt äggulor och de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur 15-20 minuter. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflorna i omgångar tills de är gyllenbruna.
- Bred jordnötssmör på våfflorna och lägg på rårörda jordgubbar och vaniljglass. Servera!
Publicerat den
26 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar