Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Benfritt lammkött i dillsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dillkött kokades förr nästan alltid av kalvkött med ben. Nu köper vi istället en skiva av lammsteken och skär köttet i bitar.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i grytbitar. Ta vara på mittbenet. Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Skär i bitar. Skala och skär moroten i slantar. Koka upp vatten, buljong, grönsaker, peppar, saltoch dillkvistar. Lägg i köttet och ben och låt allt småkoka under lock i 20 min. Sås: Häll 4 dl av buljongen från lammkoket i en kstrull. Vispa samman grädde och mjöl så att det blir helt slätt. Häll det i buljongen och låt koka upp under vispning. Smaksätt med ättika, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda några minuter. Lyft upp köttet och grönsaker med hålslev och lägg ner det i såsen tillsammans med dillen. Servera med tillbehören.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 2 mars 2011

    Tack för receptet, det låter gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.