Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Benknotor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kex i häftigt format. Gott till olika dessertostar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken tills den sjuder (får inte koka). Mät upp havregrynen i en bunke och häll den varma mjölken över. Låt svälla i 10 min.
  2. Blanda i resten av torrvarorna och sist det rumsvarma smöret. Blanda väl.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bord och kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek.
  4. Skär ut benknotor och döskallar med hjälp av en kniv (nej, det blir inte fina och jämna kanter, men det ska vara så).
  5. Stansa ut ögonen på döskallarna med hjälp av något litet och runt. T.ex. en pennkork. Skär ut en trekant vid näsan.
  6. Lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda mitt i ugnen 200 C i en 15-20min. Dom ska nästan bli brända. Låt svalna.
  7. www.buu.nu

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.