Berits inkokta rödbetor.

Har provat många rödbetsrecept men det här är det bästa.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: rödbetor

Ingredienser

3 kg små eller medelstora rödbetor
Vatten

Lag:
3/4 kg socker
6 dl ättika 10%
9 dl vatten
1 tsk nejlikor
½ tsk kryddpepparkorn
Liten bit kanel

Ca 1 tsk senapskorn
5 cm färsk pepparrot

Betyg (0 röster)
Visningar:
1435
Sparat:
16

Gör så här

Borsta rödbetorna men skär ej av roten, då förblöder de. Koka 45-50 minuter.
Skala dem.

Koka upp ättika, socker och kryddorna.
Sätt sedan i de skalade rödbetorna ,om de är stora går det bra att skära dem i mindre bitar.
Låt betorna få ett ordentligt uppkok.

Rada över dem i glasburkar och varva med senapskorn och pepparrot i bitar.Slå sedan över lagen och täck med lock eller plastfolie.

Går att ätas efter 2-3 dagar.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.