Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berits "wienerbröd" i långpanna

(41 kommentarer)  
Berits "wienerbröd" i långpanna Berits "wienerbröd" i långpanna Berits "wienerbröd" i långpanna
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Supergott wienerbrödsliknande vetebröd som skärs i rutor efter gräddningen. Praktiskt då man inte behöver låta den jäsa någonting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jästen i en bunke. Slå över den kalla vätskan och lös jästen.Man kan använda endast mjölk om man vill. Slå sönder äggen i jästblandningen. Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet.
  2. Dela degen i två lika stora delar ock kavla ut den ena halvan i en långpanna. Bred på ½ l vaniljkräm.
  3. Ta den andra halvan och kavla ut den. Bred på ovan nämnda smet och vik degen på mitten.Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet. Skär långa remsor som snos och läggs över vaniljkrämen i lämpligt mönster. Pensla med ägg och strö på pärlsocker, alternativt skippa ägg och pärlsocker och dekorera den färdiga wienerkakan med florsocker upplöst i lite vatten.
  4. 200 - 225 ° i cirka 20 minuter. Går bra att frysa Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (41)

  • sommar 20 april 2008

    Fantastiskt gott. Får 5+

  • kathabj 25 april 2008

    Super god, men ännu godare då jag testade att ha i lite salt och socker i degen. Men en även som den är. Har ens strykande åtgång.

  • klockargarden 28 april 2008

    Jättegott! Receptet får högsta betyg av mig. Jag kommer att baka den fler gånger!

  • Viooola 14 maj 2008

    Va smart en hel plåt med wienerbröd och jättegoda blev dom också

  • morotsmonstret 10 juli 2008

    Det här är ju fantastiskt !!! Att man så snabbt och lätt kan baka ett så gott fikabröd. Plus för att det inte är så fett som wienerbröd men godare. Tack!!

  • aralia 19 juli 2008

    Instämmer, jättegott!

  • Forsen 7 augusti 2008

    Riktigt gott fikabröd och enkelt att baka, kan bara bli toppbetyg!

  • Evasirilinnea 25 augusti 2008

    Så jätte goda, och lätta att göra, och dessutom ser de riktigt proffsiga ut! Tusen tack för reseptet

  • Mammi82 26 september 2008

    Verkligen gott och lättlagad! MUMS!

  • Bappi 14 oktober 2008

    Mumsigt värre och så snabbt gjort och en stor tumme upp till dig .-)

  • mojans 14 november 2008

    Nu har jag bakat denna jättegoda kaka. Fick godkännt av sonen, vilket betyder att den är kanon. Tack från "Mojans"

  • maggan2008 15 mars 2009

    Tack för ett bra recept! Jag tillsatte ca 2 dl mer mjöl annars gick den inte att kavla ut. Dessutom hade jag i ca ½ dl socker i degen och toppade med flagad mandel. Den blev kanongod! Hälsningar Maggan

  • lillalulle 21 mars 2009

    MUMS " SÅ SÄGER JAG " NYSS BAKAT DENNA "OJ OJ OJ SÅÅÅÅÅ GOD !!! TACK FÖR RECEPTET.. DET BLIR FLER BAKADAGAR MED DENNA(=

  • bagarmamma 3 juli 2009

    Det godaste vi ätit alla älskar detta och så enkelt att göra men känns så proffsigt

  • LidqvistH 23 juli 2009

    Mycket god och enkel att göra. Kommer att göra den flera gånger. Mina barn älskade den. 5 plus från mig och min familj

  • liab 15 augusti 2009

    Tack för ett bra recept! Perfekt alternativ till kanelbullar, som jag tycker är så tråkigt att baka. Dessutom godare!

  • Lennart_58 2 september 2009

    Åhh kära nå`n så gott. Där gick blodsockret upp, ha ha. Men vad gör väl det, 5 fina poäng, o tack för receptet.

  • daniella 5 september 2009

    Måste ge ett toppen betyg på denna kaka har delat med mej av detta recept till mina vänner.

  • cherris 9 november 2009

    Tack för det goa receptet, har fått så enormt mycket beröm för detta kaffebröd, finns inte en fest eller tillställning som inte receptet har lämnats ut på! Bara plus och stjärnor!

  • anirama66 5 december 2009

    Jättegott bjöd på detta på detta idag, och alla ville ha receptet kommer att göras flera gånger i vår familj

  • Stintan 23 januari 2010

    Idel beröm för detta bakverk, så nu blev jag riktigt frestad. Ska bakas till veckan.

  • mariak-d 1 februari 2010

    tack för ett underbart recept enkelt och gott:) ungarna jublade:D

  • Gunjoh 26 februari 2010

    Detta verkar ju jättegott. Jag tycker om att göra bakverk i ett stycke som jag sedan kan dela i bitar av olika storlek. Det finns ju nästan alltid någon som försöker hålla diet och då kan man ju av ren hänsynsfullhet dela i mindre bitar. Tack för receptet! Gunnel

  • didi74 18 mars 2010

    Hur blir denna om man fryser in den?

  • didi74 9 april 2010

    God kaka. Gjordes till sonens födelsedag. En fyra ..

  • alyssa 11 januari 2011

    o jösses va gott, älskar ju att baka o detta va inte sista gången jag gör dessa,tack för receptet .mvh alyssa Ps dottern är på väg o hämtar en påse. Ds

  • Teareyes 21 februari 2011

    Oh herregud så gott!! O så snabbt o lätt att baka! Mina gäster blev helt saliga! Solklar 5:a!!

  • norbergs 4 april 2011

    Jättegoda. Bakade dessa till ridskolans cafeteria, får se där hur åtgången blir där ;)

  • lilas 3 maj 2011

    Underbara! Bjöd mina arbetskamrater på dessa och det blev succé! En klar 5:a från oss. Tack för receptet! Mvh Lilas.

  • Virre85 14 oktober 2011

    Gjorde den idag på jobbet, den uppskattades väldigt mycket.. 5 stjärnor från oss

  • Lailaaa 18 november 2011

    Tack för receptet! gjorde den igår & hur god som helst. MUMS!!

  • mattjejen 3 april 2012

    Tack för ett toppenrecept! Har bakat den tre ggr på mindre än en vecka. Dom två sista gångerna hade jag hallon på vaniljkrämen, det va en hit =) Jag har bjudit den på jobbet å sen har jag gett bort nästan allt. Kommentarer jag fått är bla farligt gott, supergoda mm. En självklar 5a!

  • annies_59 7 april 2012

    Jag blir så sugen att baka denna, men har ingen bittermandelolja hemma, kan man utesluta den?

  • DoctorWho 11 april 2012

    Jättegoda! Jag har tröttnat på bullar och vetebröd, men nu har jag hittat ett recept som jag ALDRIG kommer att tröttna på. Familjen tyckte att den var suveränt god. Tack för receptet! Kommer att baka två stycken och bjuda på när jag fyller år så att resten av släkten också får smaka.

  • ansote 1 juli 2012

    Fantastiskt goda bullar! Enkla att baka, kommer absolut att göras fler gånger!

  • AnnTi 4 mars 2013

    Jag undrar om den inte ska jäsa något, innan den gräddas.

  • DoctorWho 14 april 2013

    En rolig sak hände när jag bakade detta en gång. Mamma och en av hennes kusiner tittade på när jag bakade detta underbart goda recept. Kusinen tyckte att det luktade och smakade gott och frågade mamma om hon kunde få receptet, javisst sa mamma och gav bort MITT recept med MINA anteckningar om gräddningstiden i MIN ugn. Jag skrev fort ut ett nytt recept, men kusinen vägrade att släppa MIN utskrift. Till sist fick jag tillåtelse att skriva av MINA anteckningar, men hon höll hårt i ena hörnet av pappret. Det har blivit en av kusinens favoriter att bjuda på.

  • Shoutoutloud 4 juni 2013

    Bakade dessa i helgen till min sons kalas. Var väldigt lätt att baka,kommer definitivt testas fler gånger. Men det står inget i receptet om vars i ugnen plåten ska vara!mina vart iaf goda,hade dem på nedersta falsen.

  • Shoutoutloud 4 juni 2013

    Skrev nyss en kommentar men den verkar ha försvunnit?=)iaf,väldigt goda bullar,smidigt att baka.men var i ugnen brukar du ha dem?står inget i receptet om vart i ugnen de ska vara.hade mina på nedersta falsen.

  • garderob 23 februari 2014

    Underbart goda!!!!

  • pengsan 10 juli 2015

    Jättegod!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.