Supergott wienerbrödsliknande vetebröd som skärs i rutor efter gräddningen. Praktiskt då man inte behöver låta den jäsa någonting.
Instruktioner
- Lägg jästen i en bunke. Slå över den kalla vätskan och lös jästen.Man kan använda endast mjölk om man vill. Slå sönder äggen i jästblandningen. Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet.
- Dela degen i två lika stora delar ock kavla ut den ena halvan i en långpanna. Bred på ½ l vaniljkräm.
- Ta den andra halvan och kavla ut den. Bred på ovan nämnda smet och vik degen på mitten.Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet. Skär långa remsor som snos och läggs över vaniljkrämen i lämpligt mönster. Pensla med ägg och strö på pärlsocker, alternativt skippa ägg och pärlsocker och dekorera den färdiga wienerkakan med florsocker upplöst i lite vatten.
- 200 - 225 ° i cirka 20 minuter.
Går bra att frysa
Lycka till!
Publicerat den
14 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott. Får 5+
Super god, men ännu godare då jag testade att ha i lite salt och socker i degen. Men en även som den är. Har ens strykande åtgång.
Jättegott! Receptet får högsta betyg av mig. Jag kommer att baka den fler gånger!
Va smart en hel plåt med wienerbröd och jättegoda blev dom också
Det här är ju fantastiskt !!! Att man så snabbt och lätt kan baka ett så gott fikabröd. Plus för att det inte är så fett som wienerbröd men godare. Tack!!
Instämmer, jättegott!
Riktigt gott fikabröd och enkelt att baka, kan bara bli toppbetyg!
Så jätte goda, och lätta att göra, och dessutom ser de riktigt proffsiga ut! Tusen tack för reseptet
Verkligen gott och lättlagad! MUMS!
Mumsigt värre och så snabbt gjort och en stor tumme upp till dig .-)
Nu har jag bakat denna jättegoda kaka. Fick godkännt av sonen, vilket betyder att den är kanon. Tack från "Mojans"
Tack för ett bra recept! Jag tillsatte ca 2 dl mer mjöl annars gick den inte att kavla ut. Dessutom hade jag i ca ½ dl socker i degen och toppade med flagad mandel. Den blev kanongod! Hälsningar Maggan
MUMS " SÅ SÄGER JAG " NYSS BAKAT DENNA "OJ OJ OJ SÅÅÅÅÅ GOD !!! TACK FÖR RECEPTET.. DET BLIR FLER BAKADAGAR MED DENNA(=
Det godaste vi ätit alla älskar detta och så enkelt att göra men känns så proffsigt
Mycket god och enkel att göra. Kommer att göra den flera gånger. Mina barn älskade den. 5 plus från mig och min familj
Tack för ett bra recept! Perfekt alternativ till kanelbullar, som jag tycker är så tråkigt att baka. Dessutom godare!
Åhh kära nå`n så gott. Där gick blodsockret upp, ha ha. Men vad gör väl det, 5 fina poäng, o tack för receptet.
Måste ge ett toppen betyg på denna kaka har delat med mej av detta recept till mina vänner.
Tack för det goa receptet, har fått så enormt mycket beröm för detta kaffebröd, finns inte en fest eller tillställning som inte receptet har lämnats ut på! Bara plus och stjärnor!
Jättegott bjöd på detta på detta idag, och alla ville ha receptet kommer att göras flera gånger i vår familj
Idel beröm för detta bakverk, så nu blev jag riktigt frestad. Ska bakas till veckan.
tack för ett underbart recept enkelt och gott:) ungarna jublade:D
Detta verkar ju jättegott. Jag tycker om att göra bakverk i ett stycke som jag sedan kan dela i bitar av olika storlek. Det finns ju nästan alltid någon som försöker hålla diet och då kan man ju av ren hänsynsfullhet dela i mindre bitar. Tack för receptet! Gunnel
Hur blir denna om man fryser in den?
God kaka. Gjordes till sonens födelsedag. En fyra ..
o jösses va gott, älskar ju att baka o detta va inte sista gången jag gör dessa,tack för receptet .mvh alyssa Ps dottern är på väg o hämtar en påse. Ds
Oh herregud så gott!! O så snabbt o lätt att baka! Mina gäster blev helt saliga! Solklar 5:a!!
Jättegoda. Bakade dessa till ridskolans cafeteria, får se där hur åtgången blir där ;)
Underbara! Bjöd mina arbetskamrater på dessa och det blev succé! En klar 5:a från oss. Tack för receptet! Mvh Lilas.
Gjorde den idag på jobbet, den uppskattades väldigt mycket.. 5 stjärnor från oss
Tack för receptet! gjorde den igår & hur god som helst. MUMS!!
Tack för ett toppenrecept! Har bakat den tre ggr på mindre än en vecka. Dom två sista gångerna hade jag hallon på vaniljkrämen, det va en hit =) Jag har bjudit den på jobbet å sen har jag gett bort nästan allt. Kommentarer jag fått är bla farligt gott, supergoda mm. En självklar 5a!
Jag blir så sugen att baka denna, men har ingen bittermandelolja hemma, kan man utesluta den?
Jättegoda! Jag har tröttnat på bullar och vetebröd, men nu har jag hittat ett recept som jag ALDRIG kommer att tröttna på. Familjen tyckte att den var suveränt god. Tack för receptet! Kommer att baka två stycken och bjuda på när jag fyller år så att resten av släkten också får smaka.
Fantastiskt goda bullar! Enkla att baka, kommer absolut att göras fler gånger!
Jag undrar om den inte ska jäsa något, innan den gräddas.
En rolig sak hände när jag bakade detta en gång. Mamma och en av hennes kusiner tittade på när jag bakade detta underbart goda recept. Kusinen tyckte att det luktade och smakade gott och frågade mamma om hon kunde få receptet, javisst sa mamma och gav bort MITT recept med MINA anteckningar om gräddningstiden i MIN ugn. Jag skrev fort ut ett nytt recept, men kusinen vägrade att släppa MIN utskrift. Till sist fick jag tillåtelse att skriva av MINA anteckningar, men hon höll hårt i ena hörnet av pappret. Det har blivit en av kusinens favoriter att bjuda på.
Bakade dessa i helgen till min sons kalas. Var väldigt lätt att baka,kommer definitivt testas fler gånger. Men det står inget i receptet om vars i ugnen plåten ska vara!mina vart iaf goda,hade dem på nedersta falsen.
Skrev nyss en kommentar men den verkar ha försvunnit?=)iaf,väldigt goda bullar,smidigt att baka.men var i ugnen brukar du ha dem?står inget i receptet om vart i ugnen de ska vara.hade mina på nedersta falsen.
Underbart goda!!!!
Jättegod!!