Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berlinermunkar (äppelmunkar)

(2 kommentarer)  
Berlinermunkar (äppelmunkar) Berlinermunkar (äppelmunkar)
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Icke munkformade äppelmunkar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken (ska vara fingervarmt 37°C). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Jäs degen i 30-­40 min under bakduk.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma degen till en rulle. Dela den i ca 25 lika stora bitar, rulla dem till bullar och kavla ut dem till små runda kakor. Lägg en klick mos (eller sylt/vaniljkräm) mitt på varje kaka. Vik upp kanterna över klicken och nyp ihop dem. Lägg bullarna med skarven ner på en mjölad handduk.
  4. Hetta upp kokasfettet till ca 180°C, använd hushållstermometer. Lägg i några munkar i taget, med skarven upp. Fritera dem gulbruna vilket tar ca 5 min. Låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla munkarna medan de är varma i socker, ev blandat med kanel. Munkarna är godast lite ljumma.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • elorian 6 december 2007

    mm låter gott=)=)

  • siwa1 15 januari 2012

    Kanon goda munkar. Anna 43 år

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.