Bertil sås med grillad Entrecôte

En sås som är jätte god till grillat.

Ingredienser

2 msk gul curry
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
4 dl chilisås
Rapsolja

4 st skivor entrecôte à 200g
0.5 kg sommarrädisor (eller annan valfri sommarprimör)
4 st kokta majskolvar
3 knippefärskhackad timjan (ca)
Rosépeppar
Salt
Olivolja (gärna smaksatt med vitlök eller svag chili)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1191
Sparat:
10

Gör så här

Bertilsås:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i rapsoljan.
Tillsätt curryn och låt fräsa ytterligare i 2 minuter.
Tillsätt chilisåsen.
Låt puttra på låg värme i ca 20 min.

Koka rädisorna eller annan sommarprimör med salt precis som man gör med potatis. Känn med stick när dom är lagom mjuka.
Grilla majsen och dela varje kolv i fyra bitar.
Krossa rosépepparkornen och bland med den färska timjanen.
Gnid in i köttet och salta.
Färdigt att grilla.

LIKNANDE RECEPT

av Marre73
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader