Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bertilssons fullkornsbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett nyttigt bröd med mycket frön och fiber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna under omrörning tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna.
  2. Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, honung, salt och linfrön. Blanda ner rågmjöl, dinkelmjöl och vetemjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Blanda ner de rostade fröna och kärnorna mot slutet av knådningen. Arbeta degen ytterligare en kort stund så att fröna fördelas jämnt. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  3. Stjälp upp degen på mjölat arbetsbänk och knåda samman den lätt. Forma till en längd och dela den i 20 bitar. Rulla till släta bullar. Blanda pumpakärnor, solrosfrön och linfrön till garnering. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i fröblandningen.
  4. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 6 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • skoffan 5 mars 2010

    Jättegoda frukostbullar. Nyttiga och man håller sig mätt länge. Mums!

  • missQ 3 augusti 2010

    Mycket goda bröd. Jag ville ha lite större bröd som man kan fylla med något matnyttigt och ha till lunch så jag gjorde 10 stora, ganska platta, bröd av satsen. Jag hade ugnen på 225 grader (varmluft) och hade dem inne i 12 minuter istället för 6. Det fungerade bra. Jag hade också lite flingsalt i garneringsfröblandningen, det gjorde ovansidan extra god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.