Bertilssons fullkornsbröd

Ett nyttigt bröd med mycket frön och fiber.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
5 dl vatten
50 g jäst
½ dl solrosolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
½ dl linfrön
2 dl grovt rågmjöl
3 dl fullkorns dinkelmjöl
8-9 dl vetemjöl special fullkorn

Garnering:
Pumpakärnor
Solrosfrön
Linfrön

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 20 bröd
Visningar:
1280
Sparat:
47

Gör så här

Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna under omrörning tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna.

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, honung, salt och linfrön.
Blanda ner rågmjöl, dinkelmjöl och vetemjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg.
Blanda ner de rostade fröna och kärnorna mot slutet av knådningen.
Arbeta degen ytterligare en kort stund så att fröna fördelas jämnt. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat arbetsbänk och knåda samman den lätt. Forma till en längd och dela den i 20 bitar.
Rulla till släta bullar.
Blanda pumpakärnor, solrosfrön och linfrön till garnering.
Pensla bullarna med vatten och doppa dem i fröblandningen.

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa övertäckta till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 6 minuter.

LIKNANDE RECEPT

Fullkornsbröd recept
av karhed
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av kisax
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.