Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Beurre Blanc, smörsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En smörsås som passar bra till ångkokt elle ugnsbakad fisk Denna sås är lite 'jobbig' att vispa ihop men väl värd besväret.

Ingredienser

Instruktioner

Koka lök, vinäger och vin i en kastrull och reducera till ca hälften. Sila vätskan och tillsätt smöret lite i taget under kravtig vispning på svag värme (smöret skall vara rumstempererat) Tag bort kastrullen från spisen och fortsätt vispa tills såsen blir fluffig. Tillsätt citronsaften och smaksätt med sal & peppar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.