Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bibimbap- fläskkarrégryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till en äkta koreansk bibimbap serveras kimchi, som är fermenterad salladskål kryddad med chili, vitlök och ingefära. Här är en förenklad variant med isbergssallad kryddad med sambal badjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär köttet i mycket tunna strimlor. Stek det i omgångar i het stekpanna i 1 msk olja ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner ½ dl hoisinsås.
  3. Skölj och grovhacka salladen. Rör ut 2 msk sambal badjak i vatten och blanda ner det och 1 krm salt i salladen. Låt stå ca 10 minuter.
  4. Blanda böngroddarna med 1 msk hoisinsås och 1 krm salt.
  5. Stek äggen med solsida (äggulan hel) i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Lägg upp bulgur, kött, isbergssallad och böngroddar i skålar och lägg på ägget. Servera med lite extra sambal badjak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.