En gryta kan bli verklig festmat och är alltid lätt att bjuda på - den är ju färdig i förväg! Litet vin är ofta gott att krydda med. Till den här grytan kan du använda rostbiff, innanlår, fransyska eller grytbitar.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor, som sedan strimlas något tjockare än pommes frites. Vänd bitarna i mjöl, krydda och bryn dem i omgångar. Lägg sedan över dem i en gryta.
- Fräs upp strimlor av fläsket och lägg det över köttet. Vispa ur pannan med ca 3 dl vatten och häll det i grytan. Lägg i buljongtärning, soya, tomatpuré och finsmulad dragon. Späd med rödvin, litet i taget, och låt köttet sakta puttra under lock ca 45 minuter.
- Skölj purjon och skär den i 2 - 3 cm långa bitar som sedan skärs på längden i tändstickstunna strimlor (jajaja, jag strimlar väl lite som jag vill! Bellas anmärkning). Fräs upp purjon i litet matfett och lägg den i grytan. Blanda om och runda av med grädde. Smaka av. Låt grytan puttra ytterligare 5 - 15 minuter eller tills köttet är riktigt mört.
- Ugnsbakad eller kokt, gärna pressad potatis eller fint ostgratinerat potatismos smakar gott till, liksom ris eller nudlar.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar