Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff i rödvinssås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En gryta kan bli verklig festmat och är alltid lätt att bjuda på - den är ju färdig i förväg! Litet vin är ofta gott att krydda med. Till den här grytan kan du använda rostbiff, innanlår, fransyska eller grytbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor, som sedan strimlas något tjockare än pommes frites. Vänd bitarna i mjöl, krydda och bryn dem i omgångar. Lägg sedan över dem i en gryta.
  2. Fräs upp strimlor av fläsket och lägg det över köttet. Vispa ur pannan med ca 3 dl vatten och häll det i grytan. Lägg i buljongtärning, soya, tomatpuré och finsmulad dragon. Späd med rödvin, litet i taget, och låt köttet sakta puttra under lock ca 45 minuter.
  3. Skölj purjon och skär den i 2 - 3 cm långa bitar som sedan skärs på längden i tändstickstunna strimlor (jajaja, jag strimlar väl lite som jag vill! Bellas anmärkning). Fräs upp purjon i litet matfett och lägg den i grytan. Blanda om och runda av med grädde. Smaka av. Låt grytan puttra ytterligare 5 - 15 minuter eller tills köttet är riktigt mört.
  4. Ugnsbakad eller kokt, gärna pressad potatis eller fint ostgratinerat potatismos smakar gott till, liksom ris eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.