Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med kaprissås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kapris är en fin krydda som inbjuder till nya smakupplevelser. Som smaksättare i såser är den ofta perfekt, som här till brynta, saftiga biffar av fin nöt - mustigt och ljuvligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ganska tjocka skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna. Ta sedan upp dem ur pannan.
  2. Skala och hacka löken och fräs den i det matfett som är kvar i stekpannan. Tillsätt kapris, senap, salt och peppar och rör om ordentligt.
  3. Rör ut mjölet i vatten eller buljong och häll det i stekpannan. Låt såsen sjuda 3-5 minuter. Lägg ner köttet i såsen och låt eftersteka sakta ca 5 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka.
  4. Tillsätt gräddfilen och smaksätt ev med mera kryddor. Om såsen är för ljus så färgsätt den med lite soja. Servera gärna direkt ur stekpannan.
  5. Servera med råstekt potatis och kokta grönsaker t.ex. morötter och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.