Kapris är en fin krydda som inbjuder till nya smakupplevelser. Som smaksättare i såser är den ofta perfekt, som här till brynta, saftiga biffar av fin nöt - mustigt och ljuvligt gott.
Instruktioner
- Skär köttet i ganska tjocka skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna. Ta sedan upp dem ur pannan.
- Skala och hacka löken och fräs den i det matfett som är kvar i stekpannan. Tillsätt kapris, senap, salt och peppar och rör om ordentligt.
- Rör ut mjölet i vatten eller buljong och häll det i stekpannan. Låt såsen sjuda 3-5 minuter. Lägg ner köttet i såsen och låt eftersteka sakta ca 5 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka.
- Tillsätt gräddfilen och smaksätt ev med mera kryddor. Om såsen är för ljus så färgsätt den med lite soja. Servera gärna direkt ur stekpannan.
- Servera med råstekt potatis och kokta grönsaker t.ex. morötter och sockerärter.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar