Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med lök och ugnsstekt timjanpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stekt biff med lök är en svensk klassiker – här får den mustiga löksmaken ny smakbrytning med lite friskt äppelmos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg potatisen i en ugnssäker form eller långpanna. Pensla med smör eller olja. Stek i ugn ca 15 minuter.
  3. Krydda den stekta potatisen med salt och grovhackad timjan. Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 minuter. Rör ner äppelmos eller farin. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan.
  4. Stek biffarna i omgångar, 2 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra biffarna.
  5. Tips! Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.