Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med smal bearnaisesås och tomatsallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En finare middag som du kan bjuda på och samtidigt är den nyttig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra köttet, bryn det runtom i oljan i en stekpanna. Stick in en termometer i köttets tjockaste del och baka det mitt i ugnen till en innertemperatur på 58 grader, ca 30 minuter. Låt köttet vila ca 10 minuter före servering för att behålla saftigheten.
  2. Bearnaisesås: Skala och finhacka löken. Koka lök, vatten, vinäger och dragon tills hälften återstår. Dra kastrullen från plattan och sänk värmen. Separera äggulorna och vispa dem i en skål.
  3. Tillsätt gulorna i lökblandningen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Vispa på låg värme tills såsen blir tjock som en kräm. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt kesellan, salta och peppra. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa såsen tjock.
  4. Tomatsallad: Koka haricots verts 3 min i lättsaltat vatten. Häll av, spola i iskallt vatten. Skölj och halvera tomaterna. Repa persiljan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jennysimba 19 september 2010

    Mycket god sås som känns relativt "nyttig"

  • [email protected] 26 april 2013

    Du har delvis missat poängen med bearnesås gjord på olja. Det finns dom som inte vill använda mjölkprodukter eller är allergiska mot dessa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.