Mycket smakfull med de olika såserna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Skala vitlökarna.Skala och klyfta schalottenlöken. Skölj och tärna aubergine och tomat. Dela och kärna ur pepparfrukten, skär den i bitar.
- Baka grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden. Salta och peppra över grönsakerna. Lägg drygt hälften i en
matberedare eller mixer. Tillsätt vatten och pressad lime och mixa till en ganska slät kräm. Häll upp i kastrull.
- Parmesankräm:
Koka upp grädden i en liten kastrull. Tillsätt riven parmesanost och rivet skal från en lime. Salta och peppra.
- Starta grillen. Dela bröden först på längden och sedan mitt itu. Grilla bröden på båda sidor till vackert mönster.
- Pensla köttet med olja samt salta och peppra. Grilla 3-5 min på varje sida. Värm under tiden såserna och grönsakerna en kort stund.
- Lägg upp brödbottnarna på 4 tallrikar. Fördela ruccola över, därefter grönsakssås, köttbit, parmesankräm och brödlock. Fördela resten av grönsakerna runtom liksom oliver och kapris.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar