I den här värmande gryträtten kombineras klassiska indiska smaker, ingefära, chili och spiskummin.
Instruktioner
- Skär köttet i 2½ cm stora tärningar och lägg det i en skål tillsammans med yoghurt. Blanda väl så att köttet blir helt täckt av yoghurt.
- Hetta upp olivoljan i en stor tjockbottnad gryta på hög värme. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och chili och fräs cirka 5 minuter tills löken är mjuk. Blanda ner spiskummin och hälften av cashewnötterna och fräs 1 minut.
- Blanda ner kött och yoghurt, tillsätt de krossade tomaterna och låt koka upp långsamt. Lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda svagt cirka 75 minuter tills köttet är mört. Rör om i grytan då och då.
- Hacka resten av cashewnötterna grovt och strö dem över grytan. Servera med ris och en grönsallad.
Publicerat den
26 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar