Den fräscha gurksalsan är ett gott tillbehör till grillspetten. Potatisen hinner bli klara i ugnen medan du förbereder resten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Blötlägg spetten om de är av trä eller bambu.
- Tvätta potatisarna väl och skär ett kryss i toppen och ställ dem på ugnsgallret i mitten av ugnen. Baka dem i ca 1 timme, känn efter med en sticka att de är färdiga.
- Skär biffarna i stora tärningar. Skär löken i klyftor och zucchinin i 3 cm tjocka skivor. Trä upp alltsammans på spetten och pensla med olja.
- Gurksalsa:
Halvera gurkan på längden och ta bort kärnorna med en liten tesked. Skär gurkan, salladslöken och stjälksellerin i pyttesmå tärningar, ½x½ cm. Blanda med finhackad koriander, limesaft och olja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Örtsås:
Rör samman yoghurt och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Salta och peppra spetten runt om och grilla dem ca 2 minuter på båda sidor. Kontrollera att de är genomgrillade.
- Servera spetten med tillbehören.
Publicerat den
31 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar