Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffstroganoff på billigare köttdetaljer!

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Denna biffstroganoff ska inte göras på innanlår som är det vanligaste sättet utan på högrev,fransyska eller vanliga grytbitar. Den långa koktiden ger en helt otroligt mustig och god sås som nästan får en att slicka tallriken när måltiden är klar och det är det som är hemligheten med denna biffstroganoff. Den långa koktiden gör att smakerna "gifter" sig med varandra. Den är ännu godare dagen efter så jag gör den ofta på söndagen så vi får en snabb middag på bordet på måndagen. Går jättebra att frysa och billigt blir det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och finstrimla det i "stavar". Finhacka löken. Stek köttet i omgångar i en kastrull så det inte vätskar sig och blir kokt istället, det ska få lite färg. Stek löken. Slå ihop allt med de passerade tomaterna,buljongtärningarna och hälften av vattnet. Låt koka ca 1,5 timme eller tills köttet är mört. Ibland behövs mer tid, smaka.
  2. Fyll på med mer vatten under koktiden så att det inte kokar torrt. Vätskan ska täcka köttet hela tiden. När köttet är mört slår man i grädden , kokar ca 5 minuter ,smakar av med salt och peppar samt om det verkar blaskigt reder av med 1 msk potatismjöl utrört i ½ dl vatten. Servera med kokt ris. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • LeffeV 6 september 2009

    Mycket gott!

  • b58ibbi 4 oktober 2009

    så lätt att laga och smakar så gott med så lite ingredienser

  • Kaneta 30 mars 2010

    Mustigt och gott! Denna kommer jag att göra fler gånger.

  • Gottetrollet 30 augusti 2010

    Det här var bara jättegott! Fick godkänt av hela familjen, även min kräsna fyraåring.

  • hoppetsvag 15 oktober 2011

    Fantastiskt god och väldigt enkel!

  • lapp 28 november 2011

    Serverade köttet tillsammans med hasselbackpotatis och grönsaker. Använde Idealmjöl för att få såsen lite tjockare. Det blev en RIKTIGT välsmakande god middag

  • Cassiopeya 28 november 2011

    Mums vad gott :) Glömde tillsätta grädde, men det var supersmaskigt ändå. Kryddade med vitpeppar, fyra sorters peppar, chillipeppar och cayennepeppar. Starkt som det ska va;p

  • cherris 17 maj 2012

    kanon gott! Halvvuxna grabbarna här slevade in och log. Detta skall tillagas fler gånger.

  • Merica78 7 september 2012

    Fy f-n va gott! Eller så beror det på att jag är väldigt hungrig (20:00). Det är ingen snabbmat direkt, ändå tog mitt kött bara 1 tim att koka. :) Gott i vilket fall.

  • thxsen 20 oktober 2013

    Blev bättre än förväntat. Morötter fungerar utmärkt i grytan. Slängde allt i crockpot på lågvärme i 8timmar, blev prima..

  • tomisi 8 november 2013

    Jag är inte glad över högrev för man får skära bort så mkt hinnor och fett. Denna gång skar jag i princip inte bort ngt alls tänkte att maten nog duger till maken och vår hund. Jag blev positivt överraskad, jag fick inte en fettgnutta i munnen och det smakade absolut bättre än biffstroganoff gjord på riktigt fin biff. Detta kommer absolut göras igen

  • Cassiopeya 11 november 2013

    Galet god, enkel och billig! Gör utan grädde och det funkar jättebra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.