Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffwok med asiatisk sås

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gjorde den i dag. Mycket lyckat

Ingredienser

Instruktioner

Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • tantdrake 24 maj 2008

    Det här var riktigt gott! Som köpesmat! Blir en favorit att reprisera ofta. Nästa gång tror jag att jag hottar upp såsen med ännu något - gillar kryddstarkt.

  • matnjutaren 3 januari 2009

    Var ett gott recept! Jag hade även i lite sambal oleek, tack vare tantdrakes kommentar.;) Jag gillar mat som är starkt kryddat så jag tog till mej av hennes kommentar. :D Hade även i vattenkastanjer, bara för att jag tycker det är så gott och krispigt i wokat. Jag ger detta en 5:a för att smakerna stämde så bra i min mun. :D Tack för receptet!

  • SDMaya 19 september 2009

    Här blev det delade meningar ... jag tyckte det var kanon gott och dotter och sambo tyckte det var ok! Så det blir 4 stjärnor.

  • Okänd 30 november 2011

    Väldigt gott. Det blir en fin brytning med såsen.

  • evalena69 6 maj 2012

    jättegott, kommer absolut att göras igen.

  • bjboman 27 oktober 2013

    Vi ät denna wok igår, tyckte det var gott men vi funderade på om inte själva woken skulle vara "såsigare". Visst det var den "vita" såsen till som gav en otroligt god och annorlunda brytning. Vi ska äta detta flera gånger och då kanske exprementera oss fram till en"sås"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.