Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bikarbonatsbröd med valnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är ett SUPERGOTT bröd. Inte helt onyttigt heller! Du kan lätt göra brödet till ditt egna genom att tillsätta precis vad du vill i de. Använd grundreceptet och tillsätt sen nötter, torkade frukter eller vad du själv behagar. En gnutta kanel är supergott i bröder, speciellt till jul! Och framför allt är det väldigt lätt att baka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° Blanda ihop alla torra ingredienser, alltså : Rågmjölet, vetemjölet, salt & bikarbonat. Rör noga! Tillsätt sedan filmjölken, sirapen och lingonsylten. Blanda ihop till en halvkletig smet. Sen kan du tillsätta precis vad du vill, i mitt fall använde jag denna gången: delade valnötter som jag blandade i ena limpan. Och i den andra tog jag russin och torkade aprikoser. Häll i smeten i en brödform och dekorera med te.x. solrosfrön. Sätt in i ugnen i ca 55-60 min! Låt stå och svalna.
  2. P.s på min bild visar det 2 limpor, för att få dessa måste du göra dubbel sats! D.s

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rodelindstrom 3 oktober 2013

    Vad ska det vara för grader på ugnen och var i ugnen ska man grädda?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.