Instruktioner
En bra och billig grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte har så många " pluppar " kvar...Man kan också använda grönsaksspsd eller grönsaksbuljong till såsen, men jag tycker den ser trevligare ut om man har kokosmjölk som bas.
Godast blir gratängen om grönsakerna är skurna i ganska små bitar.
Gratängen är också ett bra tillbehör till stekt eller grillar kött, eller till fisk för den delen.
Skölj, ansa, dela i mindre bitar och koka de grönsaker som ska kokas.
Skölj, ansa och skär resten i mindre bitar om det behövs.
Värm mjölken och vispa ner maizena såsredningen till en simmig sås.
Smaka av med salt och peppar.
Slå såsen över grönsakerna och strö osten öv erst.
Gratinera i ca 200-225 grader tills osten smält och fått fin färg, ca 15-20 minuter.
LÅTER GOD!! :) Har gjort en liknande och den blev jätte bra:)
Bara sååååå god Jag tog tjälknöl till