Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Billigt, saftigt bröd

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mums, enkelt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt olja, sirap, salt och youghurt och vispa ihop. Blanda i vetemjöl, det är ca 14 dl sammanlagt, jag tar alltid efter hand. Hälften vete, hälften dinkel/graham
  2. Knåda till en slät deg och låt jäsa under bakduk i 1 timme. (man kan låta jäsa i 40 min)
  3. Ta ut degen och forma bullar 24-30 st, låt de jäsa på plåt i 30 min. (man kan låta jäsa i 10-20 min)
  4. Ju längre jäsningstid desto luftigare och godare bröd.
  5. Sätt ugnen på 225 grader och ha bullarna inne i 8-12 min. Man kan ha frukt och nötter i bröden också. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.