Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birgits räkpaj

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegod paj vars recept jag fått av min kompis Birgit. Inga konstiga ingredienser utan bara en räkpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Hacka smöret och blanda med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet kör ihop till en deg. Låt vila en stund i kylskåpet, tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda 10 min.
  3. Häll i räkorna, osten och dill i formen. Vispa samman äggen, grädden och mjölken samt lite salt och peppar. Häll i formen och grädda ca 30 minuter.
  4. Servera gärna en grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • candyfairy 22 december 2009

    Jag gjorde den här pajen och bjöd mina vänner på. Både barn och vuxna tyckte det var en av de godaste räkpajer de ätit

  • krisse 2 juni 2010

    Jättegod paj! vi tog både räkor och kräftstjärtar och det blev smaskens!!

  • turboputte 9 april 2012

    jättegod,,,,,,,,,klar favorit,,,,,,,,,,,,,,,

  • IdaKonig 25 juni 2012

    Äter inte räkor själv men gjorde den till min sambo och han älskade den!

  • bitten56 9 februari 2013

    Jättegod räkpaj. Precis som du skriver inga konstiga ingredienser, bättre kan det inte bli.En solklar 5: a.

  • Siv Johansson 16 juli 2018

    Pajdegen blev för lös så jag tillsäte mera mjöl blir pajen bra nu?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.