Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birgittas oxfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

1. Bryn oxfilén i smör och krydda med salt och svartpeppar. Efterstekes i ugn 225 grader i ca 15-20 minuter. Skär sedan upp oxfilén i 1 cm tjocka skivor. 2.Höj ugnsvärmen till 300 grader. 3. Strimla pigmentos och saltgurka. Häll detta över köttet. 4. Blanda gräddfil och vispgrädde som hälls ovanpå köttet. 5. Blanda smör, vitlök salt och peppar. Läggs ovanpå köttet och gratinera i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter. 6. Serevera med pilaffris: lök, ris, paprikapulver stekes. Rör om. 7.Häll på het buljong och koka som ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.