Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birgittas regnbågskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gammal, "ärvd" variation. Enkel att göra och mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet och vaniljsockret. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Blanda försiktigt ihop smeten.
  2. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Låt kallna.
  3. Smörkräm: 100 g rumstempererat smör, florsocker och äggulan röres poröst. Färga halva krämen röd och den andra halvan grön med karamellfärg.
  4. Dela sockerkakan i 3 delar och bred den röda krämen på den ena och den gröna krämen på den andra bottnen. Lägg ihop och dekorera med en glasyr av florsocker och vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.