Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkräm till Biskvier

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20-40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Grundrecept på smörkräm till biskvier, denna går att variera i oändligt! Choklad, citron, daim eller kanske hasselnöt? Kan vara lite knepigt att få till snitsen på dessa, men smaken är ljuvlig:) Man kan givetvis variera sin smörkräm som man vill! Smörkräm går bra att frysa, men förvara inte för länge i frys. Du kan använde vanlig elvisp om du inte har en kitchen ade eller liknande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt margarinet och smöret ligga framme och bli rumstempererat, missar du det går det bra att micra i några sekunder.
  2. Använder du bara smör i den här smörkrämen blir det väldigt salt smak.
  3. Blanda margarin och smör, tillsätt lite siktat florsocker i taget och vispa med elvisp.Tillsätt vaniljsocker.
  4. Vispa länge så det blir riktigt fluffigt,tillsätt en äggula i taget, smeten är klar när äggulorna är inblandade.
  5. Citronsmörkräm 1 sats smörkräm 3 msk pressad citron Några droppar citronessens
  6. Efter äggulorna, tillsätt en matsked itaget av pressad citron och citronessens(som finns i bakhyllorna vid karamellfärgerna) blanda till vätskan gått in i smörkrämen.
  7. Chokladsmörkräm 1 sats smörkräm 200 g smält mörk blockchoklad 3 msk kakao
  8. Vispa smörkrämen och tillsätt sakta den smälta chokladen och kakaon.
  9. Daimsmörkräm 1 sats smörkräm 200 g smält ljus blockchoklad 2 st dubbeldaim hackade
  10. Hacka daimen i matberedare och tillsätt i smörkrämen, vispa ihop och tillsätt sakta den smälta chokladen.
  11. Hasselnötsmörkräm 1 sats smörkräm 200 g smält mörk blockchoklad Hasselnötskräm( typ nutella) efter smak 2-3 dl grovhackade hasselnötter
  12. blanda i hasselnötskräm, vispa och häll sakta i den smälta chokladen. När du "skedat" upp smörkrämen på botten så vänd ner biskvin i hackade hasselnötter så att det får en skrovlig yta.
  13. Att "skeda" biskvierna: Använd en vanlig matsked och ta en klick smörkräm och placera på den uppochner vända botten, stryk med skeden för att få jämt resultat med ett pyramidliknande utseende på smörkrämen.
  14. När du doppar biskvierna är det bra om dom har stått i kylskåp eller frys för att underlätta att inte smörkrämen smälter i kontakten med chokladen.
  15. Citronbiskvier: doppas i smält vit choklad, mörk choklad ringlas över som lite mönster Choklad: doppas i smält mörk choklad Daim: doppas i smält ljus choklad, mörk choklad ringlas över som lite mönster Hasselnöt: doppas i smält mörk choklad, extra försiktighet krävs så inte dom hackade hasselnötterna ramlar av.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • zuperzye 12 maj 2009

    här har jag ändrat stor och liten bokstav, likaså flyttat beskrivningen till den avsedda rutan för det.

  • zuperzye 15 maj 2009

    Nu har jag ändrat ännu mer. stor bokstav. kolon och stavfel

  • publikhav 3 oktober 2010

    Jag testade daim-krämen. Blev tyvärr inte så mkt smak av det

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.