Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvier

(6 kommentarer)  
Skriv ut

För att få mandelbotten lagom stor spritsade jag ut den, vilket var mycket smidigt och inte så kladdigt som det annars nog hade blivit. Jag valde att doppa hälften i vit choklad och resten i vanlig, supersnyggt om man lägger fram många samtidigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan fint, blanda i hop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper.
  2. Grädda i175 grader i ca 10-20 minuter. Håll koll undertiden, de skall fortfarande vara lilte sega i mitten.
  3. Låt svalna innan de tas loss från pappret.
  4. Fyllning: Koka samman vatten och socker till en lag, häll det över äggulorna och vispa kraftigt. Låt det hela svalna, tillsätt sedan det rumsvarma smöret i klickar. Rör tills du fått en jämn och fin smet. Smaksätt med vanilj och kakao. Bred krämen över mandelbottnarna och doppa dem sedan i smält choklad. För att få ett tjockare lager med choklad, doppa dem bara två gånger!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Gabbie 13 juli 2008

    Toppenresultat! Märkte att mina bottnar inte flöt ut så mycket, så det gällde att platta till dem ordentligt. Krämen var otroligt god och det blev en jättesats.

  • Virre85 17 december 2008

    Fick ett tips av boz1965 att prova på detta recept när jag frågade i matprat vad jag skulle göra med överbliven mandelmassa. Första gången jag gjort biskvier och gud så goda dom blev. Får min man bestämma skulle jag fått baka dom varje kväll=) Tack så hemskt mycket för recept.

  • Virre85 17 december 2008

    Fick ett tips av boz1965 att prova på detta recept när jag frågade i matprat vad jag skulle göra med överbliven mandelmassa. Första gången jag gjort biskvier och gud så goda dom blev. Får min man bestämma skulle jag fått baka dom varje kväll=) Tack så hemskt mycket för recept.

  • elinmartina 20 januari 2009

    Hur manga biskvier blev det? Tankte bara gora nagra stycken, och vet inte riktigt hur manga bottnar jag ska spritsa ut.alsningar Elin

  • mep 22 juni 2009

    Tack för receptet på biskvierna. Lättgjorda och underbart goda. Det är en mäktig kaka, så jag gjorde dom rätt små . Fick 40 st. av en sats. Ett tips som jag vill dela med mig: efter att smörkrämen är bredd på bottnarna, så lägger jag in dem i frysen någon timme. När jag sedan doppar dem i den smälta chokladen, stelnar dom på sekunden. Inget kladd.

  • krigas 1 juli 2011

    Så goda och uppskattade av alla. jag gjorde dem också små och hälften med ljus choklad. Detta uppskattades speciellt av de yngre vännerna :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.