Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbiskvier

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dom godaste biskvier jag någonsin ätit. En kompis gav mej detta recept. Jag gör dom små, det är precis lagom att äta tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet. Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt dem stå på plåten ca 30 min i rumstemperatur. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175 grader, ca 10-15 minuter. Låt kallna på plåten. Lossa dem. Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smaksätt smörkrämen med rom, konjak eller konjaksrom. Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning. Ställ kakorna ca 30 min. i kylskåpet eller 15 min. i frysen så att de blir riktigt kalla. Smält chokladen och kokosfettet i en skål i vattenbad i en kastrull på spisen eller mikrovågsugnen på full effekt 1-2 min. Doppa krämsidan på kakorna i chokladen 2 gånger. Låt chokladen stelna mellan doppningarna. Förvara biskvierna svalt men helst inte i kylskåpet eftersom chokladen då kan få en matt yta. Biskvierna gåt att frysa. Hållbarhet ca 3 mån. Tina dem långsamt i kyl eller svalskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.