Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas chokladbiskvier

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Biskvier är gott, speciellt chokladbiskvier. Att göra dem själv tar lite tid, men det blir otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
  3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
  5. Smörkräm och doppning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
  6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
  7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
  8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
  9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
  10. Rör ner kallt espressokaffe.
  11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
  12. Låt stelna i kyl eller frys.
  13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
  14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.