Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbiskvier

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Biskvier med choklad- och amarettokräm. Mandelmjölet sätter smaken på dessa underbart goda biskvier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmjöl med finriven bittermandel, socker och äggvitor. Klicka ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna med fuktiga händer. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
  3. Smält 80 g mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa smör, amaretto och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i äggulan. Vänd in den smälta chokladen och rör till en slät chokladkräm.
  4. Bred chokladkräm på undersidorna av biskvierna. Lägg dem på ett fat och ställ in i frysen ca 30 minuter.
  5. Smält 200 g mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa biskvierna i chokladen så att chokladkrämen blir täckt av choklad.
  6. Förvara kakorna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.