Biskvier med choklad- och amarettokräm. Mandelmjölet sätter smaken på dessa underbart goda biskvier.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mandelmjöl med finriven bittermandel, socker och äggvitor. Klicka ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna med fuktiga händer. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
- Smält 80 g mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa smör, amaretto och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i äggulan. Vänd in den smälta chokladen och rör till en slät chokladkräm.
- Bred chokladkräm på undersidorna av biskvierna. Lägg dem på ett fat och ställ in i frysen ca 30 minuter.
- Smält 200 g mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa biskvierna i chokladen så att chokladkrämen blir täckt av choklad.
- Förvara kakorna svalt.
Publicerat den
8 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar