Ett recept som jag modifierat för att få det sockerfritt. Det har ganska lågt GI eftersom det inte innehåller något mjöl eller socker.
Instruktioner
- Bottnarna:
Sätt ugnen på 200°
Skålla mandeln, skala den och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl sötningsmedel.
Separera äggulorna och spara för sig, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret.
Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt.
Grädda i ugnen ca 12 minuter.
- Krämen:
Rör smör och 2 dl sötningsmedel poröst, tillsätt sedan äggulorna och vispa ordentligt. Tillsätt kallt starkt kaffe.
- Bred krämen på mandelbottnarnas flata del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.
- Smält chokladen med smöret i ett vattenbad.
Ta fram biskvierna och doppa dem i den lätt avsvalnade chokladen.
Ställ biskvierna svalt för att stelna.
Publicerat den
13 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan man använda nagot annat istället för kaffe (tycker att kaffe är vidrigt)?
Jätte goda kakor, en hit som har blivit en jultradition. Tack! :)