Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria chokladbiskvier

(2 kommentarer)  
Sockerfria chokladbiskvier Sockerfria chokladbiskvier
Skriv ut

Ett recept som jag modifierat för att få det sockerfritt. Det har ganska lågt GI eftersom det inte innehåller något mjöl eller socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnarna: Sätt ugnen på 200° Skålla mandeln, skala den och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl sötningsmedel. Separera äggulorna och spara för sig, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret. Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt. Grädda i ugnen ca 12 minuter.
  2. Krämen: Rör smör och 2 dl sötningsmedel poröst, tillsätt sedan äggulorna och vispa ordentligt. Tillsätt kallt starkt kaffe.
  3. Bred krämen på mandelbottnarnas flata del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.
  4. Smält chokladen med smöret i ett vattenbad. Ta fram biskvierna och doppa dem i den lätt avsvalnade chokladen. Ställ biskvierna svalt för att stelna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • puntella 9 juni 2009

    Kan man använda nagot annat istället för kaffe (tycker att kaffe är vidrigt)?

  • tibo65 15 december 2012

    Jätte goda kakor, en hit som har blivit en jultradition. Tack! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.