Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvitårta med apelsintryffel

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En riktig godsak till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Botten: Kör mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan. Bred ut en rundel, ca 22 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda 15-20 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt kallna.
  4. Apelsintryffel: Koka upp grädden, Bryt ner chokladen i bitar. Rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt svalna utan att stelna för mycket.
  5. Bred ut tryffeln på bottbottnen något toppig i mitten. Låt stelna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen innan du ska glasera med choklad. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över den kalla tryffeln, börja i mitten och fortsätt ut mot kanterna. Låt kallna. Förvara tårtan i kylskåp fram till serveringen. Det går också bra att frysa den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.