Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bitok - ryska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Namnet bitok hänger ihop med verbet för att slå, hugga. illustrationerna i den ryska kokbok där receptet hittades visar hur man formade köttfärsen till en rulle som sedan höggs i fingerlånga bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödet och lägg det i blöt i mjölken tillsammans med ströbrödet. Häll i äggulan, köttfärsen, lök och vitlök och blanda väl. Smaksätt med salt och peppar, blanda till sist i saltgurkan och forma färsen till avlånga bullar. Stek köttbullarna bruna i matfett, ta upp dem och håll vde varma.
  2. Häll buljong i pannan, koka upp och vispa i creme fraiche. Smaksätt med vinäger för god och syrlig smak, häll till sist i saltgurka, gurkspad och dill. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt allt bli varmt.
  3. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.