Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bitterljuv grapefruktpaj

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En enkel paj som fylls med en äggstanning smaksatt med litet bittra citrusfrukter. Den passar särskilt bra som avslutning på en fiskmiddag. Jag älskar det där lite bittra och därför tycker jag mycket om grapefrukt, brysselkål och sådana saker. Fast knappast ihop förstås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman alla ingredienserna till mördegen. Klä en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, med degen och ställ kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fyll pajskalet med torkade ärter (om du vill). Ärterna kan användas flera gånger och håller degen på plats under gräddningen. De hindrar kanterna från att krympa och gör att bottnen blir fri från blåsor. Grädda i 15 minuter, ta ut pajskalet och ta bort ärterna. Sänk värmen till 175°.
  3. Vispa socker, crème fraiche och juice tills sockret löst sig helt. Vispa upp äggen kraftigt tillsammans med gulan innan det blandas med gräddjuicen. Häll fyllningen i pajskalet, lägg över ett bakplåtspapper och grädda ca 25 minuter eller tills äggstanningen känns fast. Garnera.
  4. Pajen går utmärkt att frysa, men vänta då med garneringen till strax före serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.