Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björkens frallor

(40 kommentarer)  
Björkens frallor Björkens frallor Björkens frallor
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Riktiga nostalgifrallor! Goda och saftiga även efter någon dag. När jag gick på högstadiet gick det alltid att köpa nybakade frallor i fritidsgården på förmiddagsrasterna. Blev sugen på att testa dem igen så jag ringde upp skolan och personalen lyckades hitta receptet i en gammal pärm, vilken tur!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och låt svalna något. Rör i vattnet. När vätskan är fingervarm smulas jästen i. Tillsätt salt, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Knåda degen tills den är blank och släpper från bunken, låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter.
  3. Gräddas ca 10-12 minuter i 250 grader. Låt svalna under bakduk om du inte vill ha en hård skorpa.

Liknande recept

Kommentarer (40)

  • frejaerikalma 9 oktober 2008

    Enkelt att baka och mycket gott. Barnen älskade detta bröd.

  • anluk 12 oktober 2008

    Enkla att göra och fruktansvärt goda. Kommer säkert att göra dem fler gånger.

  • pytte24 27 oktober 2008

    Mycket lätta att baka och stora...

  • BABOOS 21 november 2008

    Godmorgon!!!! Mycket goda bullar,goda till frukost, till soppan, já till allt som det krävs bröd till. Enkla att göra, ´går snabbt att blanda ihop (förhand). TACK Sylvia

  • Ninni84 2 februari 2009

    super goda frallor faktiskt...!prova dom lätta o göra .

  • Molgan 3 april 2009

    Dessa var jätte goda och enkla att göra. Kommer göra dem flera gånger.

  • Elpo 11 april 2009

    Jättegoda Barnen älskade dem. Tack!

  • sanma 27 maj 2009

    Jättegoda och superenkla att göra. Jag bytte ut lite av mjölet mot vetekli vilket blev bra. Detta är utan tvekan barnens nya favorit mackor!

  • dforslund 2 september 2009

    Jätte gott å lätt bakat bröd som blev mer än godkänt. Kommer att bakas många gånger.

  • Annadavidsson 1 oktober 2009

    Fantastiskt goda bullar!

  • Siga 25 oktober 2009

    Super goda frallor.

  • Fridala 9 november 2009

    Har också ätit dessa frallor på fritidsgården Björken, men några år tidigare =) Serverades med ost och gurka, alla gick åt på tiorasten. HA det gott!

  • rosen87 4 december 2009

    Hejssan! Tack för receptet :) Bakade precis en sats och bullarna blev jätte fina!....Sambon kommer att smaka på dessa härligheter till frukosten imorgon ;) Ha de bra!

  • monicadanell 10 januari 2010

    Super goda frallor och nyttiga klart en 5 från mej monica

  • santafe1 17 januari 2010

    Jättegoda frallor.Har precis druckit en kopp te och ätit nybakade frallor.Lätta var dom att göra,så det här receptet kommer jag att använda många gånger till. 5 poäng får du helt klart av mig.

  • helllliss 21 januari 2010

    Goda o Jätte enkla o göra... De vart väldigt uppskattade här.. 5 stars

  • cayman 21 januari 2010

    Kanongoa, kommer att göra dessa fler gånger. Hela familjen gillade dom!

  • sabr0201 3 februari 2010

    Goda, saftiga!

  • ullis200 18 februari 2010

    super duper goda!!!!

  • petrissa 21 februari 2010

    Supergott och jätteenkelt! Tack för receptet!

  • cissi_nord 8 mars 2010

    Dessa frallot låter super goda! ska prova att baka dom imorgon! :) Tack för ett bra recept!

  • 5021 18 mars 2010

    Kanongoa, kommer att göra dessa fler gånger. Hela familjen gillade dom¤¤¤¤¤¤¤¤ 5 poäng får du helt klart av mig Skrivet av 5021 18 :e mar 2010, 16:48

  • Nette-pette 20 mars 2010

    Mycket gott bröd som uppskattades av hela familjen! Tack!

  • wildlife 25 april 2010

    Saftiga, mättande och allmänt skitgoda... :-) Klar 5a!!!

  • Jeanette1984 4 maj 2010

    Ska testa dessa nu tänkte jag:-)

  • grisfest 9 juni 2010

    Har precis bakat dom, lade i 2msk sirap och 1 tsk bakpulver. Jätte goda!!!

  • soccermum 16 september 2010

    Jättegoda! Jag gjorde en egen kalljäst variant av dem och hade även i 1 msk brödsirap :) Såå lyckat! TACK för receptet, en klar 5:a =)

  • maxxess 18 september 2010

    Mkt lättbakat, ofantligt mastiga frallor, lite väl mkt deg att tugga på i en fralla. Jag gjorde 12 st, en fralla blev typ en hel lunch.. Gör minst 16 st nästa gång, eller formbröd passar nog ändå bättre till denna mastiga deg. Kommer att baka detta igen iaf, limpa eller fralla får vi se...

  • soccermum 3 oktober 2010

    Jag gör 15 stycken enl min kalljästa variant av dessa och tycker de är precis lagom då att ta en fralla till frukost :)

  • Potso 20 november 2010

    Perfekta! Ändrade lite på receptet efter eget tycke men de blev verkligen superbra!

  • lenasj65 22 november 2010

    Alla i familjen gillade dessa frallor skarpt! Enkla o mättande. Kändes som färska även dagen efter!

  • aliice 13 mars 2011

    riktigt goda! uppskattades av hela familjen! en klockren femma!

  • elinblaberg 8 augusti 2011

    Kan man ta vallmofrön på dessa frallor? :)

  • KMS 21 augusti 2011

    Jadå, det kan du säkert! Det är det fina med bröd, man kan slänga i/på nästan allt man har i skafferiet... : )

  • bagarsessan 6 mars 2012

    Jättegoda och saftiga frallor!

  • mariaah87 8 april 2012

    Supergoda och saftiga! Dessa kommer jag att baka fler ggr :)

  • Lindanemon 19 maj 2012

    Goda! Rekommenderas :-) Jag tillsatte en msk honung och en dl havrekli + tog 2 tsk salt.

  • Snorkfroken 8 augusti 2012

    Jätte goda :) Strödde vallmofrön på hälften vilket också blev bra.

  • elvirandersson 12 juni 2013

    Jag krossade havregrynen för att få en slätare konsistens, vilket också funkade bra! Och så var jag tvungen att tillsätta 2dl vetemjöl extra pga att degen fortfarande var rinnande. :) Helt fantastiskt goda, detta gör jag om!

  • Annrh 28 januari 2014

    Goda och smidiga att baka. Men jag håller med någon som tidigare hade lagt till salt. Jag gjorde som det stod men tyckte nog att det kunde vara lite mer salt i. Men ändå riktigt gott med enkla nybakade frallor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.