Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björklövssorbet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En uppfriskande och annorlunda dessert eller mellanrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda essens, ginger ale, sockerlagen och glykos. Kör i glassmaskin till en sorbet. Förvara i frysen.
  2. Sockerlag görs av 1 1/2 dl vatten och 1 1/2 dl strösocker som får koka 1–2 min tills sockret löst sig (avser 1 L). Björklövsessensen görs av knappt utslagna björklövsknoppar som läggs i brännvin, t ex Brännvin Special. Där får de ligga ca ett halvår. Knopparna silas ifrån – essensen är klar.

Kommentarer (1)

  • loranga_mazarin 27 augusti 2008

    hallå... hur mycket björklöv ska plockas till 70cl sprit?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.