Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärscurd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hösten är full av färg och gott. Björnbär är vackert att titta på och vansinnigt gott! Varför inte fylla bullar, rulltårta eller pannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp björnbär, strösocker, smör och vaniljsocker eller en hel vaniljstång. Ta bort kastrullen från spisen och sila blandningen för att få bort alla skal. Blanda ut majsstärkelsen i saften från citronerna. Vispa upp äggen lite lätt. Blanda ner majsstärkelse och ägg i den varma björnbärsaften och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Koka upp under konstant omrörning tills blandningen tjocknat. Häll upp i burkar och förvara i kylen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.