- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 6 timmar
Skriv ut
God, hemgjord glass med en ordentlig smak av björnbär.
Instruktioner
- Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.
- Glassmet:
Häll äggulor, mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Vispa och sjud upp försiktigt (det får inte koka), tills smeten tjocknar. Låt svalna. Ställ in i kylen.
- Vispa grädden. Blanda björnbären med lättvispad grädde och glassmet. Allt måste vara kylskåpskallt. Blanda i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl för bästa resultat.
- Servera gärna med knäckiga rån eller havreflarn.
Publicerat den
6 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar