Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

God, hemgjord glass med en ordentlig smak av björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.
  2. Glassmet: Häll äggulor, mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Vispa och sjud upp försiktigt (det får inte koka), tills smeten tjocknar. Låt svalna. Ställ in i kylen.
  3. Vispa grädden. Blanda björnbären med lättvispad grädde och glassmet. Allt måste vara kylskåpskallt. Blanda i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl för bästa resultat.
  4. Servera gärna med knäckiga rån eller havreflarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.