Björnbärskladdkaka, nyttig, vegansk och glutenfri

Jag tog och exprimenterade i köket, med bönor istället för mjöl och utan matfett blir det definitivt en nyttigare kladdkaka än den vanliga. Jag blev riktigt nöjd själv! Riktigt chokladig och söt, man kanske kan minska på sockret. Berätta gärna vad ni tycker.

Björnbärskladdkaka, nyttig, vegansk och glutenfri
Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: FinaFarbrorTuld
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

250 g kokta Haricotbönor, vanliga vita, går nog med andra bönor också
½-1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½-1 dl björnbärssylt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Visningar:
6255
Sparat:
96

Gör så här

Sätt ungen på 180 grader.

Mixa bönorna i mixer eller med stavmixer till en slät massa, rör i de övriga ingredienserna utom sylten. När allt är väl blandat, rör försiktigt in sylten så att det inte blandas ihop helt.

Häll i form och grädda i 25-30 minuter.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.