En riktig drömtårta med savoiardikex, bärpuré och maräng.
Instruktioner
- Börja med bärpurén.
Mixa bären med sockret, sila av kärnorna och ställ åt sidan.
- Koka en lag av sockret och vattnet till marängen. Vispa äggvitan hårt och tillsätt sedan sockerlagen, lite i taget, vispa nu på låg hastighet tills marängen svalnat helt. Ställ åt sidan.
- Blötlägg gelatinbladen i kaltt vatten. Lyft upp gelatinbladen och smält dem sakta i en liten kastrull. Rör ner gelatinet i bärpurén.
- Vispa grädden lätt. Mosa 1 dl av björnbären med 2 msk socker. Vänd ner marängen och likören i purén. Tillsätt sedan grädden och de rårörda bären.
- Doppa saviardikexen, ett i taget, snabbt i saften och lägg dem i bottnen på en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. När bottnen är täckt, täck kexen med hälften av moussen och lägg ett nytt lager med fuktade kex ovanpå. Spara eventuellt 3 kex till toppen.
- Lägg på resterande mousse och ställ kallt över natten i kylen. Garnera med resterande kex och bär före servering.
Publicerat den
9 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar