Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Låt er inte avskräckas av den långa beskrivningslistan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Dag 1: Smörj och mjöla en form, gärna med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
  3. Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Vänd ner mjölet som blandats med bakpulvret. Blanda ner det smälta smöret i vattnet, tillsätt det till resten av smeten och rör till en jämn, ganska lös smet.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 50 minuter. Låt kakan kallna och vila över natten. Skär kakan i tre bottnar.
  5. Dag 2: Vispa grädde och florsocker till fyllningen rätt hårt. Rör färskosten mjuk och blanda ner i grädden. Rensa och dela björnbären till fyllningen, rör ner dem i färskost- och gräddblandningen. Blanda så att bären bara blir lite lätt mosade.
  6. Citronkräm: Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Värm smeten långsamt på svag värme under omrörning tills den börjar tjockna. Ta av kastrullen från värmen, fortsätt vispa till en fast och krämig konsistens. Låt svalna helt.
  7. Lägg ihop tårtan: Bred bärkrämen över en tårtbotten. Lägg på den andra och bred citronkräm över. Avsluta med den sista bottnen. Täck tårtan och ställ den kallt. Den blir godast om den får dra en halvtimma i kylskåp.
  8. Ta fram tårtan strax innan den ska serveras. Bred vispad grädde överst och på sidorna. Dekorera med björnbär, citronmeliss och pudra florsocker över bären.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ompiz 9 mars 2010

    Jag har precis gjort tårtbotten, men ska den vara "lös" när man tar ut den efter 50 min?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.