Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärstårta med mandelbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Här serveras en lyxig tårta med mandelbotten. Kesellakrämen på toppen ger en härligt fluffig känsla och de syrliga bären blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter. Bröa formen med finhackad mandel.
  2. Riv mandelmassan grovt. Rör smöret smidigt. Tillsätt mandelmassan och rör samman så det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl. Blanda till sist ner mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna i formen innan du lägger upp den på ett serveringsfat.
  4. Vispa grädden fast och blanda med florsockret. Rör ner kesellan. Bred kesellakrämen ovanpå bottnen och garnera med björnbären.
  5. Smält marmeladen på svag värme i en kastrull. Pensla eller skeda marmeladen över bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.