Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärstarte

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Färdig kan tarten stå ett dygn i kylen men det går också bra att förbereda degen och ha den uttummad och klar i formen i frysen. Då är det lätt att servera den läckra tarten nygräddad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt ihop mjöl, florsocker och smör. Gärna i matberedare.
  2. Tillsätt ägg och vatten och samla ihop en deg.
  3. Kavla eller tumma ut degen en form med löstagbar kant, 24 cm (på bilden har vi använt en avlång form 11x35 cm men då ryms inte hela satsen så du får göra en liten bredvid). Nagga degen.
  4. Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg, kesella, creme fraiche, socker och riven mandelmassa till fyllningen och häll den degformen.
  5. Strö över björnbären och den hyvlade mandeln. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills äggstanningen har stannat även i mitten.
  6. Serveras ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.