Bjudmat recept

Laddar...
Din sökning gav 4793 träffarBlåbärsdricka från Botsmark
Blåbärsdricka från Botsmark

God måltidsdryck som läskar gott varma sensommardagar. Ett gammalt recept som min mormor ofta använde sig av och sen var vi många som njöt av den goda drickan till söndagssteken.


Kryddrubbing till kotletter med sås
Kryddrubbing till kotletter med s..

Man blandar ihop kryddor med fonder chilin så det blir en massa att rubba in i köttet för att sen låta det gotta till sig i ugnen i en gryta. Receptet nedan avser för 6 griskotletter vad det nu väger


Vinbladsdolma från Irak

Dolma kan göras både av kött eller enbart med vegetarisk fyllning. Rätten finns i många länder, i olika varianter. Här i Sverige har vi t ex kåldolmar. Iran och Turkiet är nog de länder man brukar ..


Vanilj och kokos chiatårta med bl..

En kombination av vanilj, smält vit choklad, chiapudding och kokosgrädde på en botten av cashewnötter, blåbär och acai toppat med en blåbär- och acaisylt. Ja ni hör det komplexa i att sätta ord på exa..


Gäddfärsbiffar

Gillar normalt inte insjö-krokoodil, men som gärna fiskas lika mycket som abbarn som är såklart mycket godare och speciellt rökt. Men pga av den unkna sura smaken av ren gädda blir den i mitt fall med..


Snabba laxen
Snabba laxen

Det har väl inte undgått någon att jag gillar lax. Här kommer hur som helst ytterligare ett recept med denna goda fisk.

Vinbladsdolmar med ris

Dessa dolmar måste rullas hårt av hela vinblad och inte göras för tjocka. De görs av färska eller konserverade vinblad. Konserverade vinblad skall sköljas i kallt vatten flera gånger för minst en timm..