Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärspaj med citron-creme fraiche

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gott! Passar väldigt bra som dessert nu till Påsk.

Ingredienser

Instruktioner

1. Arbeta samman alla igredinserna i pajskalet till en deg. Klä en pajform, ca 22 cm i diam. med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 175*. 2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon min ut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Marängen ska få färg. 3. Vispa creme fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och saften. Servera Björnbärspajen ljummen tillsammans med såsen. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matigen 12 september 2011

    Jättegod paj! Annorlunda med citronsåsen av creme fraice, Enkel att göra också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.