Moussetårtan blir lätt en favorit hos den som vill förbereda desserten i god tid....
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175*.Rita en cirkel på ett bakplåtspapper.ca 20cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.Vispa ner mjölet.Bred ut smeten i rundeln. Grädda mitt i ugnen ca 10min.Låt kallna.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant,ca 24cm i diameter.Lägg ner botten i formen.
- Vispa grädden fluffig.Låt den stå i rumstemperatur.Mixa blåbären med mixerstav.
- Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaft till ett fast skum.
- Koka upp vatten och socker.Låt koka på hög värme till 120*. Häll ner den heta sockerlagen i tunn stråle i äggvitan under vispning. Vispa 5-10 minuter tills marängsmeten svalnat.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.värm hälften av blåbärspurèn i mikron eller i en kastrull.
- Ta upp och låt gelatinbladen smälta i purèn. Rör ner resten av blåbärspurèn.
- Vänd ner blåbärspurèn lite i taget i marängsmeten.Rör ner lite av blåbärsmarängen i vispgrädden och vänd sedan i resten.
- Häll moussen i formen och jämna till ytan.Frys tårtan minst 6 timmar.
- Låt tårtan tina långsamt i kylen ca 4 timar.Lossa den från formen,eventuellt med hjälp av en gasol brännare.
Publicerat den
26 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
elenis blåbärsdrömm
Ljuvlig, gjorde den med marängbotten, då en av gästerna är glutenintolerant, blev kanongott det också!
Tack så mycket för det bästa receptet. Jag kommer att göra flegånger