Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med blåbär och kokostosca

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Saftig sockerkaka med en knaprigt täcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker och smör med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Vänd till sist ner blåbären.
  3. Smörj och bröa en ugnsfast form, 20x30 cm. Häll i smeten och sätt in kakan i ugnen 20 minuter.
  4. Smält undertiden smöret till toscan i en kastrull. TIllsätt socker,sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning till den tjocknat. Rör ner kokosen.
  5. Ta ut kakan och bred på toscasmeten. Grädda ytterligare 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.